ford

Ford paziņo par plāniem atkārtoti izmantot Chennai rūpnīcu globālajai ražošanai

2024. gada 13. septembrī Ford apstiprināja savu lēmumu pārcelt savu Chennai rūpnīcu Indijā, lai ražotu transportlīdzekļus, kas paredzēti eksporta tirgiem. Šis solis ir daļa no uzņēmuma plašākas Ford+ izaugsmes stratēģijas. Paziņojums tika formalizēts ar nodomu vēstuli, kas tika iesniegta Tamilnādas valdībai pēc sarunām starp Ford vadību un štata galveno ministru viņa vizītes laikā ASV.

Ford atgriešanās ražošanā
Čennajas rūpnīca tiks pārveidota, lai koncentrētos uz globālajiem tirgiem, saskaņojot to ar Ford visaptverošo Ford+ plānu, kura mērķis ir veicināt ilgtspējīgu izaugsmi. Lai gan sīkāka informācija par konkrētajām ražošanas darbībām Čennajas rūpnīcā vēl nav atklāta, iniciatīva atspoguļo Ford pastāvīgo apņemšanos izmantot Indijas ražošanas zināšanas.

“Mēs esam pateicīgi par pastāvīgo atbalstu no Tamilnādas valdības, kad mēs izpētījām dažādas iespējas Chennai rūpnīcai,” sacīja Keja Hārts, Ford International Markets Group prezidents. “Šis solis uzsver mūsu pastāvīgo apņemšanos pret Indiju, jo mūsu mērķis ir izmantot ražošanas iespējas Tamil Nadu, lai apkalpotu jaunus pasaules tirgus.”

Ford globālās stratēģijas paplašināšana
Pašlaik Ford nodarbina aptuveni 12 000 cilvēku globālajā biznesa operācijās Tamil Nadu. Uzņēmums plāno nākamajos trīs gados pievienot vēl 2500 līdz 3000 darbavietu savas izaugsmes stratēģijas ietvaros. Turklāt Ford dzinēju ražošanas operācijas Sanandā padara Indiju par mājvietu uzņēmuma otrajam lielākajam algotajam darbaspēkam pasaulē. Sīkāka informācija par Čennajas rūpnīcas mērķa maiņu tiks dalīta vēlāk, uzsverot Ford nepārtrauktos ieguldījumus Indijas ražošanas sektorā.