Tesla Enerģijas Bizness Pieaugs, Neskatoties uz Auto Ieņēmumu Kritumu

Morgan Stanley analītiķis un Tesla Inc TSLA piekritējs Ādams Jonas prognozē, ka Tesla ieņēmumi no enerģijas segmenta šogad pieaugs, kamēr uzņēmuma galvenais elektroauto bizness piedzīvos ieņēmumu kritumu.

Kas notika: Jonas vērtē Tesla Energy par $36 uz vienu akciju no sava $310 cenu mērķa uzņēmumam. Piekritējs ir optimistisks par segmentu un paredz, ka tas palielinās uzņēmuma peļņu uz vienu akciju vairāk nekā par $1 līdz 2030. gadam, izslēdzot stimulus.

Analītiķis otrdienas paziņojumā norādīja, ka paātrināšanās ģeneratīvā mākslīgā intelekta jomā radīs pieprasījuma pieaugumu pēc enerģijas, no kā Tesla būs labi pozicionēta, lai gūtu labumu.

“Mēs uzskatām, ka Tesla spēja izplatīt enerģijas ģenerēšanu (saules) un uzglabāšanu (Powerwall/ Megapack) varētu būt nozīmīgs faktors ASV tīkla evolūcijā, jo datora un datu enerģijas patēriņš pieaug,” rakstīja Jonas, piebilstot, ka viņš sagaida, ka Tesla enerģijas segments ģenerēs $7 miljardus ieņēmumu 2024. gadā, kas ir gandrīz par 20% vairāk nekā 2023. gadā. Auto ieņēmumi tomēr samazināsies, prognozēja analītiķis.

Jonas arī paredz, ka Tesla Energy peļņas normas šogad pārspēs Tesla Auto peļņas normas.

Janvārī uzņēmums izteica cerības, ka enerģijas uzglabāšanas biznesa izaugsmes temps un ieņēmumi 2024. gadā pārsniegs automobiļu sektoru. Izvietojumi būs svārstīgi un tos ietekmēs loģistika un globālā produktu izplatīšana, teikts uzņēmuma paziņojumā, piebilstot, ka tas joprojām sagaida nepārtrauktu izaugsmi divpadsmit mēnešu laikā.

Pirmajā ceturksnī Tesla atklāja, ka izvietoja 4,053 MWh enerģijas uzglabāšanas produktus, kas ir lielākais ceturkšņa izvietojums līdz šim un 4.2% pieaugums salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu.

Aprīlī Masks teica, ka pieprasījums pēc uzņēmuma stacionāro enerģijas uzglabāšanas produktiem ir “ļoti augsts” un norādīja, ka uzņēmums ilgtermiņā varētu ražot vairāk bateriju enerģijas uzglabāšanai nekā automašīnām.

“Es domāju, ka Tesla ilgtermiņā varētu ražot vairāk kopējo džoulu stacionāros nekā mobilos produktos,” teica Masks.

Šī mēneša sākumā, Tesla ikgadējā akcionāru sapulcē, Tesla izpilddirektors Elons Masks teica, ka uzņēmums ir uz pareizā ceļa, lai pabeigtu “masveida enerģijas izvietojumu skaitu”.

“Mēs izskatās, ka esam uz pareizā ceļa, lai sasniegtu apmēram 200 līdz 300 procentu gadu no gada izaugsmi enerģijas uzglabāšanas izvietojumos un stacionāros iepakojumos. Tas ir milzīgs. Un ierobežojošais faktors patiešām ir spēja būvēt vairāk Megapack un vairāk Powerwall,” teica Masks.